Nyhetsbrev - Prenumeration

 

 

 
 

I första hand är detta nyhetsbrev tänkt att du som användare av pensionsakutens webbsida ska få en påminelse att sidan är uppdaterad och att eventuella byten kan ha skett. Utskicket kommer att komma ut i god tid någon dag/dagar för varje månadskifte, när webbsidan kommer att uppdateras.

Under juni och juli utkommer inget nyhetsbrev på grund av semestertider, men återupptas åter igen i augusti månad. Dock så kommer det en påminnelse under dessa två månader när sidan uppdateras och även information till de som valt betaltjänsten nyhetsbrevet/abonnemang .

Innan du kan få kommande nyhetsbrev måste du bekräfta din prenumeration genom att klicka på länken som skickas ut till din e-postadress. Tänk på att bekräftelsen kan hamna i din skräppost.

Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet och du kan när som helst avregistrera prenumerationen genom att klicka på länken avsluta prenumerationen, längst ner i nyhetsbrevet. Man kan även prenumerera på betaltjänsten PPM 1 Trend här och läsa vad detta är.

 
 
 
 
Nyhetsbrev 9, september 28/9

Hej,

Här kommer en liten påminnelse i första hand, att Pensionsakutens sida kommer att uppdateras nu på lördag, 30/9 2017.


Då är den Svenska sommaren slut och likt världens börser så har det varit både ljusglimtar och en del svarta moln som svept över med jämna mellanrum. Tittar man på sommaren som gått så har den varit slaggig och detta har även påverkats av olika händelser som hänt i världen.

September brukar vara en lugn månad på börserna där det inte brukar bli allt för stora avkastningar och där Pensionsakutens portföljer ändå visar på en positiv avkastning. Men grytan med de olika fonderna kan ändå koka över och vissa bakslag kan tyvärr komma under de sista månaderna.

Fortsätt läs nyhetsbrevet här och håll dig uppdaterad.

Det som är mest oroväckande är konflikten mellan president Trump och Nordkoreas diktator Kim Jong-un som eskalerar för varje dag som går och samtidigt så trappas sanktionerna upp mot Nordkorea där folket får ta den största smällen för detta vansinne som pågår.

Nu gäller det ändå och höja blicken det sista kvartalet detta år då börserna brukar komma in i en positiv period med bra avkastningar. Pensionsakuten kommer att som vanligt se över samtliga portföljer där jag valt att ligga relativt lågt med byten under sommarmånaderna då börsen är så pass slaggig och ostabil.

Det finns fonder som backat nästa 30 procent men också fonder som gått 30 procent plus som jag mer än gärna hade haft. De fonder som gått bäst är Asienfonder, Kina, samt även Europa och Emerging market.

Då utbudet är stort och där givetvis kostnader, kontra avkastning även ska tas med, samt att man har en väl avvägd och bred portfölj som inte viker ner totalt vid en korrigering nedåt.

Stockholmsbörsen nådde under september all time high och de som stått utanför och väntat på tåget (börsen) för att kliva på kanske inser att det nu är för sent och man måste därför begrunda vilka fonder, aktier man tror ska hålla bra framöver!

Det som hållit många tillbaka är givetvis de politiska riskerna som varit de senaste månaderna men ändå så tror jag fler aktörer nu väljer att gå in och som följd av detta så kan börserna eldas på lite ytterligare, men frågan är vart?


Med vänlig hälsning Leif 


 
 

 
 
 
 
 
Sidan är besökt av sedan starten 2010-02-28
 
 

Copyright © 2017,